Kepiye supaya tetep dadi bawok sing sehat?

Saiki, saya akeh wong sing fokus ing kesehatan bawok, utamane kanggo sing duwe hubungan seksual. Kesehatan bawok minangka bagean penting kanggo kesehatan wanita umume. Masalah keputihan bisa nyebabake kesuburan, kepinginan kanggo jinis lan kemampuan kanggo nggayuh orgasme. Masalah kesehatan bawok sing terus-terusan uga bisa nyebabake masalah stres utawa hubungan lan nyebabake kapercayan awak dhewe.

图1

Apa sing mengaruhi kesehatan bawok?

1. Seks Kelamin sing ora dilindhungi bisa uga kena infeksi nular. Seks sing kuat utawa cilaka ing area panggul bisa nyebabake trauma bawok.

2. Kahanan utawa perawatan kesehatan tartamtu. Kayata endometriosis lan penyakit radhang panggul, bisa uga nuwuhake jinis sing lara. Scarring saka operasi panggul lan perawatan kanker tartamtu uga bisa nyebabake jinis lara. Panganggone sawetara antibiotik nambah risiko infeksi ragi bawok.

3. Kandhutan lan babaran. Yen sampeyan meteng, sampeyan bakal mandheg menstruasi nganti bayi sampeyan lair. Sajrone meteng, keputihan asring mundhak. Tangisan bawok biasane ditemokake nalika nglairake. Ing sawetara kasus, episiotomi - sayatan digawe ing jaringan bukaan bawok nalika nglairake - dibutuhake. Pangiriman bawok uga bisa nyuda nada otot ing tempek.

4. Masalah psikologis. Rasa kuatir lan depresi bisa nyuda tingkat gairah sing kurang lan nyebabake rasa ora nyaman utawa rasa lara sajrone n rawat. Trauma - kayata penyalahgunaan seksual utawa pengalaman seksual sing nyeri - uga bisa nyebabake rasa sakit sing ana gandhengane karo jinis.

图3

Apa pratandha masalah bawok?

Biasane ing ngisor pratandha katon, bisa uga ana masalah ing bawok. Luwih becik golek dhokter kanggo mriksa.

  • Owah-owahan warna, ambu, utawa jumlah debit bawok
  • Kemerahan utawa gatel ing bawok
  • Perdarahan faraj antarane periode, sawise jinis utawa sawise menopause
  • Jisim utawa tonjolan ing tempek
  • Nyeri nalika sanggama

图2

Kepiye carane supaya bawokku tetep sehat?

Tindakake langkah-langkah ing ngisor iki sing bisa nglindhungi tempek. Sampeyan bisa njupuk langkah kanggo nglindhungi kesehatan bawok lan kesehatan sakabèhé. Contone:

Tanggung jawab seksual. Gunakake kondom utawa jaga sesambetan bebarengan karo mitra sing ora kena infeksi seksual. Yen sampeyan nggunakake dolanan seks, bersihake sawise dienggo.

Vaksinasi. Vaksinasi bisa nglindhungi sampeyan saka HPV, virus sing ana gandhengane karo kanker serviks, uga hepatitis B - infeksi ati serius sing bisa nyebar liwat kontak seksual.

图4

Latih olahraga Kegel. Latihan Kegel bisa mbantu nyuda otot lantai panggul yen sampeyan ngalami prolaps, bocor urin utawa lemah ing panggul. Badan kita ganti kanthi urip wiwit lair, dadi luwih tuwa, nanging ana cara kanggo nggawe peremajaan awake. Olahraga kanggo ngencengi vagina kalebu olahraga otot panggul bisa mbantu kamar turu nanging uga bisa mbantu kahanan sing ngisin-isini kayata bocor urin utawa nyeri ing wilayah panggul. Otot tempek bisa dikuwatake kanthi sawetara latihan saben dina. Sampeyan bisa olahraga tanpa pitulung. Greenbaby ngrancang macem-macem bal kegel, endhog tresna. Contone BS036, kanthi bobot 5 beda (40g / 60g / 80g / 100g / 120g), migunani banget kanggo para pamula.

图5

 

Ngerti obat-obatan kita. Rembug babagan panggunaan obat lan bisa uga efek samping bawok karo dhokter.

Batesi jumlah alkohol sing sampeyan ngombe lan aja ngrokok. Penyalahgunaan alkohol nemen bisa ngrusak fungsi seksual. Nikotin bisa uga nyandhet gairah seksual. Penyalahgunaan zat uga nyebabake kesehatan fisik lan mental sing kurang, sing bisa mengaruhi fungsi seksual. 


Wektu kiriman: Aug-11-2021